Pitskrae vol 2

February 29th, 2012

Üks asi viib teiseni. Vahetevahel tulevad tänaval käies pähe mõtted, mida tahaks kohe teostama hakata.

Nii juhtus ka valge pitskrae vol 2-ga. Olin ju mõni päev tagasi ühe krae just lõpetanud. Siis käisin haiguse kiuste õues värsket õhku hingamas ja see mõjus nõnda, et olles toas tagasi, istusin esmalt arvuti taha ja kirjutasin mustri üles. Aga esimesed kaks prooviks  heegeldatud detaili andsid aimu, et skeem pole päris õige. Pidin seda veel kaks korda parandama, et kõik paika saaks.

Kraesiilude kokkupanek on inspireeritud Brügge pitsi tehnikast, millega heegeldatud riba külje peal asetsevate aasadega mustrisse seatakse (veidi ajalugu ja algõpetust –>> või vaata ka näiteks siit –>>).

Pitskrae Brügge pitsi tehnikas

Pitskrae inspireerituna Brügge pitsi tehnikast.

Mina ei kasutanud mitte riba, vaid eraldi siilude kokku heegeldamist.

Pitskrae detail

Pitskrae detail.

Kuna kirjutasin mustri enne heegeldamist üles, siis praegu näen vaimusilmas samadest detailidest valmistatud linikut. Eriti friik oleks istuda peolaua taga, kus perenaine kannab kostüümi, mille pitskrae muster on sama kui lauale heegeldatud liniku juures kasutatud.

Krae tärgeldus on kerge – 1 klaas vett ja 1 tl väikese kuhjaga kartulijahu segatuna sortsu külma veega. Valmistamiskäik sama, kui kisselli keetes.

Kui kraed vaid venitada ja aurutades üle triikida, ei hoia see oma vormi kuigi kaua. Tärgeldus annab vormi ja hoiab kraed ühtlasi ka kiire määrdumise ja koltumise eest.

Comments are closed.