Hüva roog – kartulivorm

November 11th, 2011

Üle pika aja tuli tunne, et võiks reede õhtul midagi uut kokku keerata. Toitu, ma mõtlen.

Püüan nüüd, peale kõige potti panemist, retsepti meenutada. Kahjuks ei kirjutanud ma kohe asju üles nagu tavaliselt teen. Lihtsalt tegemise tuhin oli nii suur.

Kartuliroog

Kartuliroog

Retsept on enamvähem selline:

  • 10 tavalise suurusega kartulit
  • 1 keskmise suurusega punane paprika
  • 2 väikest või 1 suur valge sibul
  • 200 g sinki
  • õli
  • köömneid
  • musta jahvatatud pipart
  • paar küünt purustatud küüslauku või 1 tl küüslaugupulbrit
  • SanataMaria chicken & steak maitseainesegu
  • soola

Kaste:

  • 2 muna
  • 1 spl kookospiima
  • 1 pk Valio kolme juustu toidukoort

Koori kartulid ja tükelda pöidlaotsa suurusteks tükkideks. Puhasta sibul, lõika pooleks ja viiluta. Lõika sink poole sentimeetri paksusteks viiludeks ja siis kangideks. Puhasta paprika ja lõika ribadeks. Pane tükeldatud ained ahjupotti, lisa õli ning maitseained ja sega läbi. Sega kastme ained kokku ja vala samuti potti. Pane pott tunniks ajaks 200-kraadisesse ahju. Kes tahab, et kartul küpseks ülipehmeks, võib potti ka kauem ahjus hoida, aga siis tuleb roog kindlasti kuivem.

Mugistan siin kirjutamise kõrvale seda praegu süüa ja – imehea. Maitsev, mahlane.

Kartuliroog

Kartuliroog

Comments are closed.