Kõladega kootud

October 31st, 2011

Värskendasin nädalavahetusel pisut oma kõladega kudumise oskust. Paela alguses on ikka veid kõveraid kohti ka. Kui iga päev asjaga ei tegele, läheb käsi rooste.

Kõlad ostisn Kangaspuust. Need on käepärased ja ilusad samuti. Vöö kudumise raami tegi mulle vend ja uia (e piirits) ostsin Hiiumaalt Pitsu poest. Viimane näeb oma paunja otsaga küll uhke välja, aga selle tegija pole ilmselt oma käega puunikerdamise kõrvalt uiaga kudumist proovinud, sest sellel on üks oluline puudus. Nimelt hammas (mina nimetan keskmist pulka hambaks, võibolla keegi teine nimetab teisiti 🙂 ) on liiga lühike ja selle tagant kipub kudelõng liiga kergesti ja palju lahti tulema. Aga mulle ei meeldi, et lõngad omapäi toimetavad. Kui ma jälle Pitsu poodi lähen, siis ütlen Lillele (poe omanik), et meister võiks järgmiste uiade nikerdamisel esiosa ja selle keskel oleva hamba väheke pikema teha.

Mul oli vanaisa võrgukudumise ui, aga olen selle kuhugi pistnud. Kui üles leian, panen fotod uuest ja vanast kõrvuti. Siis on erinevus hea ja kehva tööriista vahel väga hästi näha.

Kõlapael, vöö kudumise raam, ui ja kõlad

Kõlapael, vöö kudumise raam, ui ja kõlad

Comments are closed.