Taaskasutus ehk järelkasutus

August 2nd, 2011

Vaatasin täna põhjalikult oma külmkapi sisu läbi. Vahetevahel mõni asi ununeb ja jääb vedelema. Minul oli ühe purgi põhja jäänud veidi mureli-chutney‘t. Kolm kuhjaga dessertlusikatäit. Mida teha?! Ära visata ei raatsi, sest tegu seisab minu kingitusteraamatu lehekülgedel.

Ketšup

Ümberkeedetud chutney.

Võtsin värse kobartomati oksalt 5 “marja”, kastsin korraks keevasse vette, et koor kergelt maha tuleks. Panin saumikseri kannu sisse lisaks kooritud tomatitele 1/8 puhastatud punase greibi sektori ning purustasin kõik mahlaks (hää rüübe ka toorelt). Mahla lisasin väiksesse potti tõstetud mureli-chutney jäägile, panin poti kuumale pliidile ja lasin keema tõusta.

Keetsin veidi, et koorida vaht. Muideks – ma pole oma eluajal seni veel saanud adekvaatset vastust, miks seda tegema peab? Lihtsalt peab? Mina teen ka. Aga ikkagi – miks? Mis selles vahus halba on? Keedused, mis ma teinud olen, on hästi säilinud, aga mitte hullu keetmise peale. Sisetunne ütleb, aitab, ja ma tõstan keeduse purki. Kes teab, palun harige mind. Ja tänan juba ette.

Keetsin kastet umbes 10 minutit ja valasin väikestesse pudelitesse. Silte pole veel teinud – küll jõuab, jõulud kaugel. Need pudelikesed rändavad kingikottidesse.

Comments are closed.