Kommitegu

November 29th, 2014

Pole ma mingi eriline magusasõber, aga vahetevahel tuleb ikka isu peale.

Elus esimest korda mõtlesin ise kommid teha. Kolasin natuke netis ja lappasin riiulis olevaid kokaraamatuid. Ühtegi sellist retsepti, mis oleks kohe muljet avaldanud, ma ei leidnud. Kui pole, tuleb ise teha. Aluseks võtsin Pille Petersoo Nami-Nami kokaraamatust kahe maiuse retseptid ja mikserdasin neist oma variandi kokku.

Seda suurt hulka komme ma muidugi kõike ise ära ei söö. Et ees ootab külla minek, siis suurem osa kommidest lähevad kingituseks.

Sidruniküpsise-toorjuustu-brändikommid

Sidruniküpsise-toorjuustu-brändikommid

Sidruniküpsise-toorjuustu-brändikommid. Need mõned jätsin endale.

50 tk

  • 1 pk (165 g) sidruniküpsiseid
  • 1 pk (190 g) maitsestamata toorjuustu
  • 3 dessertlusikatäit kakaopulbrit
  • 100 gr võid
  • 5 dessertlusikatäit brändit (Aramis)
  • 4 tl suhkrut
  • 1 pudelike mandliessentsi
  • 4 dessertlusikatäit seesami- ja linaseemnesegu
  • 200 g tumedat šokolaadi Bitter
  1. Rösti seemned kergelt, sega neid pidevalt, et ei läheks kõrbema. Seemned hakkavad kuumal pannil praksuma ja laiali lendama. Hoia panni kohal kaant (ära pane seda panni peale), et seemned kukuks pannile tagasi.
  2. Purusta küpsised köögikombainis peeneks.
  3. Pane kõik ained kaussi ja sega lusika (üsna raske) või käega ühtlaseks massiks.
  4. Jaga mass umbes komeks, pane iga osa eraldi küpsetupaberi vahele, mulju mass pikaks vorstiks. See jääb umbes 3 cm käbimõõduga.
  5. Pane paberitorud külmkappi hanguma, näiteks üle öö.
  6. Hommikul lõika kommivorstid paberis 1–2 sentimeetri paksusteks seibideks.
  7. Sulata šokolaad vesivannis.
  8. Kata lõikelaud või mõni muu alus, mis mahub külmkapiriiulile, küpsetupaberiga.
  9. Haruta seibide ümbert paber, vormi palliks ja kasta vedela šokolaadi sisse. Pane alusele ja pista külmikusse. Iga kommi peale võid asetada näiteks mandlilaastu.

NB! Toorjuustu sisaldavad kommid ei ole mõeldud pikaajaliseks säilitamiseks. Kui kommidest brändi välja jätta, võib neid anda ka lastele.

joon450

Comments are closed.