Potikoogid

August 19th, 2014

Oliiviõlis küpsetatud potikoogid VILMA pitsapõhjapulbrist

See oli eksperiment. Disaineriaju hakkas taas köögis tööle.

Retsepti sisse mahtus:

  • 1 kollane muna
  • umbes 1 dl keefiri (või veidi vähem, ei mõõtnud täpselt)
  • õige pisut soola
  • näpuotsaga roheliste ürtide segu (kuivataud tilli, peterselli, majoraani ja veel midagi)
  • näpuotsaga küüslaugupipart
  • VILMA pitsapõhjapulbrit
  • oliiviõli

1. Klopi muna lahti.
2. Kalla keefir lisaks ja sega.
3. Puista segusse ürdid ja sool.
4. Lisa pitsapõhjapulbrit nii palju, et tainas saaks hapukoore paksune. Kindlam on jahusegu lisada jupikaupa kui ühekorraga.

Tainas

Tainas

5. Kalla poti põhja umbes 1 cm paksune kiht õli ja kuumuta 200 kraadini.
6. Tõsta supilusikaga tainas potti vastavalt nii mitu korda, kui palju kooke poti põhja mahub.

Koogid potis.

Koogid potis.

7. Lase kooke aeglaselt küpseda, et need ei jääks keskelt tooreks.
8. Keera koogid õlis ümber, kui üks pool on kuldne.

Küpsenud kook.

Küpsenud kook.

Koogid serveerituna.

Koogid serveerituna.

Süüa võib neid kooke nii magusa kui soolase lisandiga, nagu kellelegi parasjagu meeldib.

Mulle meeldisid juust ja värsked metsamarjad.

joon450

Comments are closed.