Alguses oli värske ahven (tegelikult kolm),

Ahven. Värske.
köögiviljad,

Köögiviljad – kapsas, porgand, sibul, küüslauk (veidi väsinud).
Nomu kalamaitseaine ja Nudo punane vein.

Nomu ja Nudo.
Kala peitis ennast fooliumisse koos meresoola
ja Nomu maitseainega ja kolis klaasist ahjupannile.

Kala fooliumis.
Köögivili käis noa alt läbi, hüppas klaasist ahjupotti (porgand kõige all) fooliumlinale, käskis enda peale kallata 120 ml punast veini ja 3 spl oliivõli, riputada peale parajalt meresoola ja lasi pealt fooliumkaanega sulgeda.

Köögivili potis.
Mõlemad anumad rändasid (eelsoojendatamata) ahju,
mis keeratud 200-kraadi C peale. Tunniks ajaks.
——————————–
Tund aega ootamist….
——————————–

Ahjuahven ja veiniporgand.
Ahjust võttes oli köögivili mõnusalt krõmpsuvalt pehme, kala küpsenud ja maitses hõrgult. Maitseainete lisamine on igaühe enda asi. Mina tahtsin seekord proovida, mis maitse on, kui neid võimalikult vähe panna.
Muideks – punases veinis haudunud porgand on ootamatult magus.
No ja värvil pole ju ka väga viga 🙂
Kalast jäid järgi riismed.

Ahvenariismed.