Piilunurk vol 2 – tikitud nartsiss

July 19th, 2012

Tikandiraamat areneb päris jõudsalt. Nartsissi tikkimisel kasutasin kahte pistet – madal- ja spiraalsõlmpistet. Motiivi kontuurid joonistasin kangale pehme hariliku pliiatsiga. Panin mustrijoonise kanga alla ja asetasin aknale – päris tõhus valguslaud.

Nartsiss

Nartsiss

Aga läheme nüüd tagurpidi tagasi. Enne tikandi tegemist on vaja joonist ja see on niisugune:

Nartsissi joonis

Nartsissi joonis

Enne joonise tegemist lappasin läbi oma fotode kausta ning valituks osutus see iludus:

Nartsiss

Nartsiss

Värvide valimisse suhtusin tikkima asumisel vabalt – poodi ei läinud ja võtsin, mis mulineekarbis oli. Seepärast ei ole tikitud näidisel täpselt samad värvid, mis ma joonisele panin. Tegelikult olekski äärmiselt masendav istuda fakti ees, et kui n-ö “õiget” värvi pole, jääb tegemata. Nii ei pea olema ja nii ei pea end kammitsaisse panema. Ja üleüldse – kui tahan, vahetan kõik toonid siniste vastu :).

Comments are closed.